2009-2010 m. m. Kretingos rajono bendrojo lavinimo mokyklų ir gimnazijų vaikų berniukų krepšinio finalinės varžybos

Pateikta: 2010-05-26

Gegužės 25 d. Kretingos sporto mokykloje vyko Kretingos rajono bendrojo lavinimo mokyklų ir gimnazijų vaikų berniukų (1996 m. gim. ir jaun.) krepšinio pusfinalių ir finalinės varžybos.

Atvyko keturios stipriausios rajono komandos: Marijono Daujoto vid. m-la (vadovas Jonas Benetis), Jurgio Pabrėžos gimnazija (Antanas Laureckis), Vydmantų vid. m-la (Romas Mažionis), Pranciškonų gimnazija (Rolandas Žiubrys).

Kaip ir tikėtasi, visos rungtynės buvo įtemptos, emocingos ir atkaklios. Pirmajame pusfinalyje J.Pabrėžos gimn. krepšininkai rezultatu 78:62 nugalėjo M.Daujoto vid. m-los komandą. Rezultatyvumu išsiskyrė pabrėžietis Matas Budrys, pelnęs  net  47 taškus bei Henrikas Lubinas iš M.Daujoto vid. m-los, pelnęs 37 taškus. Labai emocingos buvo antrosios pusfinalio rungtynės tarp Pranciškonų gimn. ir Vydmantų vid. m-los. Principingose lygiaverčių varžovų dvikovoje stipresni buvo Praciškonų gimn. jaunieji krepšininkai, varžovus palaužę tik rungtynių pabaigoje rezultatu 53:43. Rezultatyviausi buvo Pranciškonų gimn. auklėtinis Matas Puotkalis, pelnęs 33 taškus bei vydmantiškis Mantas Aukselis – 17 taškų.

Vydmantų vid. m-los auklėtiniai atsigriebė rungtynėse dėl trečios vietos, rezultatu 64:58 įveikę M.Daujoto vid.m-los ekipą. Vydmantiškių tarpe išsiskyrė Mantas Aukselis (27 taškai) bei Dovydas Narvilas (25 taškai).Tarp daujotiškių rezultatyviausi buvo Henrikas Lubinas, pelnęs 27 taškus ir Deividas Mineikis – 10 taškų.

Labai permainingai ir atkakliai vyko finalinės rungtynės tarp J.Pabrėžos ir Pranciškonų gimnazijų. Ilgą laiką nei vienai komandai nepavykdavo labiau atsiplėšti vienai nuo kitos.Vis dėlto jaunieji pabrėžiečiai įrodė savo pranašumą, įveikę priešininkus rezultatu 67:45 bei užsitikrino stipriausios Kretingos rajono komandos vardą tarp bendrojo lavinimo mokyklų ir gimnazijų. Rezultatyviausias nugalėtojų tarpe vėl buvo Matas Budrys (38 taškai), jam gerai talkino Aurimas Stonkus, įmetęs 10 taškų. Pralaimėjusių gretose rezultatyviausi buvo Matas Puotkalis (21 taškas) bei Rokas Idzelis, pelnęs 12 taškų.

 

 Galutinė varžybų turnyrinė lentelė:

 1 vieta – J.Pabrėžos gimnazija

2 vieta – Pranciškonų gimnazija

3 vieta – Vydmantų vid. m-la

4 vieta – M.Daujoto vid.m-la

5 vieta – S.Daukanto vid.m-la

6 vieta – Salantų gimnazija.